Hulp bij de aanschaf van een gehoortoestel

Bij de aanschaf van een gehoorapparaat komen veel dingen kijken. Allereerst natuurlijk de vraag of je er een nodig hebt en welke dan precies, maar ook waar je het beste een hoortoestel kan aanschaffen en welke er het beste bij jou past. Waar moet je precies op letten? In deze tekst gaan we proberen deze vragen te beantwoorden.

Hoortest

Wanneer je verwacht dat je een hoortoestel nodig hebt, kun je het beste een hoortest laten uitvoeren door een audicien. Welke dit precies is mag je helemaal zelf weten, maar je kan natuurlijk altijd even onderzoeken welke het beste bij jou past. Dit kan door middel van recensies op Google bijvoorbeeld. Ook kun je kijken welke er het dichtstbij is. De audicien zal vervolgens advies geven over welk hoortoestel het beste bij jou past.

Kosten van het hoortoestel

Een hoortoestel kan heel verschillend zijn van prijs. De prijzen van hoortoestellen kunnen liggen tussen de 500 en de 1200 euro. Het verschil zit hem vaak in de functies van het apparaat. In sommige gevallen kun je het hoortoestel voor een gedeelte laten betalen door de zorgverzekering. Het is dan wel zo dat de gehoorschade minimaal 35 decibel moet zijn. Hiervoor moet je dus een hoortest laten uitvoeren door een audicien zodat je precies weet hoeveel decibel de schade is. Dit advies is ook nodig voor de declaratie. Wanneer je alleen basis verzekerd bent bij de zorgverzekeraar, wordt 75% van de kosten vergoed van het hoorapparaat. Wanneer je dus eigenlijk al weet dat je een hoorapparaat nodig hebt, kun je er het beste voor kiezen om je hier aanvullend voor te laten verzekeren. In dat geval kan het zijn dat 100% vergoed wordt en er dus geen eigen bijdrage betaald hoeft te worden. Hiervoor kun je het beste even kijken in de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar. Dit kan namelijk per zorgverzekeraar verschillen. De 75% uit de basisverzekering niet. Dit is bij elke verzekeraar gelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *