Kan een chiropractor een hernia behandelen?

Op het moment dat je last hebt van een hernia wil je natuurlijk zo snel mogelijk van de klachten af. Of in ieder geval vermindering van de pijn. De vraag is vaak: kan een chiropractor een hernia behandelen?

Wij geven je in dit artikel antwoord op deze vraag. Allereerst vertellen we je wat over de hernia. Een hernia is een uitstulping van een tussenwervelschijf die op een zenuw kan drukken wat voor pijn zorgt.

Medicijnen bij een hernia

De pijn van een hernia kan erg pijnlijk en vervelend zijn, om dit tegen te gaan kan je pijnstillers gebruiken om het draaglijker te maken. Op het moment dat je last hebt van een erg pijnlijke hernia kan je vaak niet anders dan kiezen voor pijnstillers. Deze zorgen ervoor dat je pijn minder wordt en daardoor soepeler kan blijven bewegen. De pijnstilling die je voorgeschreven krijgt ligt af van de klachten. En wat de huisarts adviseert.

Zo kan paracetamol of een tramadol bij lichte pijn voldoende helpen, maar meestal moet er bij een hernia gekeken worden naar NSAID’s, zoals diclofenac, ibuprofen enzovoort. Voordat je deze medicijnen gaat gebruiken is het sterk aangeraden om advies te vragen bij de huisarts.Wanneer je erg veel pijn hebt bij een hernia is het soms noodzakelijk om morfine te gebruiken. Soms zelfs naast de andere pijnstillers zoals Paracetamol of NSAID. Het gebruiken van pijnstillers moet altijd in overleg met de huisarts zodat je weer wat het beste voor jou werkt zonder risico’s. Ook is het belangrijk om samen met de huisarts of specialisten te kijken naar een oplossing om de hernia te verhelpen of draaglijker te maken. Bijvoorbeeld een chiropractor kan je hier goed bij helpen.

 

Kan een chiropractor een hernia behandelen?

Ja zeker, een chiropractor kan de druk op de zenuw verminderen om op deze manier de pijn te verminderen. Dit kan ook met pijnstillers, informeer hierna bij een apotheek. Echter kan een chiropractor de hernia zelf niet verhelpen. Wij adviseren om een persoonlijk gesprek met een chiropractor bij jou in de buurt op te nemen om zo samen te kijken naar een behandelplan op maat. Ook kan je op het internet zoeken naar meer informatie en behandeltechnieken bij een hernia. Verdiep je in de mogelijkheden en bespreek het met een specialist. Ook op onderstaande bronwebsite vind je veel informatie over chiropractie.

Bron: https://www.chiropractie4life.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *