Valt een behandeling van Nekhernia in de zorgverzekering?

Een nekhernia behandeling is een proces dat vrij langdurig kan zijn. Een nekhernia kan verschillende oorzaken hebben. Vaak is het echter wel zo dat zesde of zevende nekwervel bekneld raakt door uitdroging van de wervelschijven. Dit kan resulteren in pijn in lichaamsdelen die je niet zo snel in verband brengt met nekklachten. Heb je bijvoorbeeld last van je arm of je hand, dan kan de oorzaak hiervan wel eens in je nek liggen. Het kan dan een ontsteking zijn, maar het is ook goed mogelijk dat een nekhernia de oorzaak van de klachten is. Een nekhernia kan ook veroorzaakt worden door een overbelasting van de nekspieren. In dit artikel bespreken we samen met experts van zorgverzekeringcentrum.nl een aantal mogelijkheden rondom deze complicatie.

Nekhernia behandeling

Dit kan bijvoorbeeld op het werk of tijdens het sporten gebeuren. Klachten als RSI en een nekhernia gaan ook wel vaak samen. Tenslotte kan een hernia in de nek ook veroorzaakt worden door een ongeluk. Een nekhernia kan een vervelende klacht zijn die soms moeilijk te constateren is door een huisarts. Daardoor lopen mensen met dergelijke klachten wel eens te lang hiermee door, waardoor ernstig letsel kan ontstaan. Over een nekhernia moet niet te licht gedacht worden. Hoewel de klachten in het begin vaag kunnen lijken en door anderen mogelijk opgevat worden als ‘gezeur’, kan een nekhernia erg vervelend zijn en veel pijn opleveren. Daarnaast kunnen de klachten lang aanhouden en duurt een nekhernia behandeling soms wel weken tot enkele maanden. Een hernia aan de nek kan op verschillende manier behandeld worden. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een nekhernia behandeling halskraag of een nekhernia behandeling fysiotherapie. Eventueel gaat de behandeling samen met een operatie en het gebruik van medicijnen.

Halskraag

Een van de manieren om een hernia aan de nek te behandelen is een nekhernia behandeling halskraag. In principe gaat een nekhernia vanzelf over. Het advies van de arts is vaak zoveel mogelijk rust nemen. Een hernia aan de nek is echter erg pijnlijk en daarom zijn er verschillende hulpmiddelen om het genezingsproces wat te versnellen. Onlangs is uit onafhankelijk onderzoek gebleken dat bij een nekhernia een halskraag leidt tot het snelste resultaat en dus het meest effectief is in de vermindering van de klachten. In combinatie met veel rust en fysiotherapie is een halskraag een van de meest toegepaste methodes om een nekhernia tegen te gaan.
Zorgverzekering vergelijken via zorgverzekeringcentrum.nl
Het is belangrijk dat je beschikt over een goede en uitgebreide zorgverzekering. Zeker met het oog op aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie. Via de zorgpolis vergelijker www.zorgverzekeringcentrum.nl kun je snel en eenvoudig de beste zorgverzekeraars met elkaar vergelijken op basis van voorwaarden, aanvullende pakketten, reviews en natuurlijk prijs. Je kunt gebruik maken van collectieve kortingen of online voordeel bij direct afsluiten.

Hernia operatie

Een nekhernia operatie is in sommige gevallen nodig. Een nekhernia behandeling kan er voor zorgen dat een patiënt volledig hersteld, maar soms is een behandeling niet effectief genoeg en volgt er een nekhernia operatie. Een operatie is gelukkig lang niet altijd nodig. Ongeveer acht of de tien behandelingen, eventueel gevolgd door fysiotherapie, zijn succesvol. Toch worden er toch nog een ruime 10.000 nekhernia operaties uitgevoerd per jaar. Er wordt niet zomaar besloten tot een operatie bij een nekhernia. Dit wordt wel gedaan als de klachten te lang aanhouden of als de patiënt dusdanig veel last heeft van de klachten dat normaal functioneren niet meer mogelijk is. Er zijn verschillende soorten nekhernia operaties. De meeste operaties worden via de voorzijde gedaan. Er wordt dan een snee gemaakt in de hals, aan de linker- of rechterkant. Soms wordt de operatie ook via de achterzijde uitgevoerd. Dit wordt dan via de nek gedaan.

Belangrijk bij uitvalsverschijnselen

Een nekhernia operatie is vooral nodig als een nekhernia leidt tot uitvalsverschijnselen van bepaalde spiergroepen. De hernia beklemt dan is ernstige mate de zenuwen in de nek af waardoor bepaalde lichaamsdelen niet meer goed functioneren. Een nekhernia operatie gecombineerd met pijnstillers en mogelijk fysiotherapie kan dan uitkomst bieden. Een nekhernia wordt bij een operatie altijd van voren benaderd, ongeacht of de klachten aan de linker- of rechterkant van de nek zitten. De patiënt ligt bij de operatie op de rug en met het gezicht naar boven en wordt onder algehele narcose gebracht. Een wordt een snede aan de rechterkant van de hals gemaakt en vervolgens wordt de beschadigde of uitpuilende tussenwervelschijf, die de klachten veroorzaakt, operatief verwijderd. Er moet hierbij zeer nauwkeurig gewerkt worden om andere spieren, bloedvaten en andere structuren in de hals niet te beschadigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *