Zorgverzekering voor studenten

Als je in Nederland woont is het verplicht om als student eenĀ zorgverzekering te hebben.
Het is voor jou als student dus ook van belang dat je een geldige zorgverzekering hebt.
Een zorgverzekering zorgt er namelijk voor dat kosten van bijvoorbeeld het ziekenhuis, de huisarts en apotheek gedekt worden. Het basispakket wordt vastgesteld door de Rijksoverheid zodat geen enkele verzekeraar hier vanaf kan wijken en zodat elke verzekeraar de plicht heeft je de zelfde basis principes aan te bieden.

In Nederland kun je naast de basiszorgverzekering ook nog een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Het afsluiten van een basiszorgverzekering is verplicht hoewel het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering niet verplicht is. Een aanvullende zorgverzekering zorgt wel voor een optimale dekking.
De aanvullende zorgverzekering is niet aan regels verbonden, dus in dit gebied bepaalt de verzekeraar zelf wat de inhoud is van het aanvullende packet dat jou als verzekerde aangeboden kan worden. Ook bieden verzekeraars verschillende pakketten aan die je aanvullend kunt verzekeren. Daarom is het handig om voor jezelf uit te zoeken welk pakket het beste bij je past. Als jouw tandarts je bijvoorbeeld elk half jaar het positieve advies geeft dat je een goed en stevig gebit hebt, dan is het waarschijnlijk in jou geval niet nodig om een aanvullend pakket af te sluiten met een tandarts of dergelijken. Dit kost je tenslotte alleen maar meer geld.

Als je gaat studeren of stage gaat lopen in het buitenland, dus tijdelijk verblijft in het buitenland, dan is je Nederlandse zorgverzekering gewoon geldig.
Wel gelden er in het buitenland andere maatstaven, hierdoor krijg je sommige medische kosten niet vergoed in het buitenland, die je in Nederland wel vergoed zou krijgen.
Hier moet je dus goed onderzoek naar doen voor je vertrekt. Spoedeisende hulp krijg je altijd vergoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *