Blog

Hulp bij de aanschaf van een gehoortoestel

Bij de aanschaf van een gehoorapparaat komen veel dingen kijken. Allereerst natuurlijk de vraag of je er een nodig hebt en welke dan precies, maar ook waar je het beste een hoortoestel kan aanschaffen en welke er het beste bij jou past. Waar moet je precies op letten? In deze tekst gaan we proberen deze vragen te beantwoorden.

Hoortest

Wanneer je verwacht dat je een hoortoestel nodig hebt, kun je het beste een hoortest laten uitvoeren door een audicien. Welke dit precies is mag je helemaal zelf weten, maar je kan natuurlijk altijd even onderzoeken welke het beste bij jou past. Dit kan door middel van recensies op Google bijvoorbeeld. Ook kun je kijken welke er het dichtstbij is. De audicien zal vervolgens advies geven over welk hoortoestel het beste bij jou past.

Kosten van het hoortoestel

Een hoortoestel kan heel verschillend zijn van prijs. De prijzen van hoortoestellen kunnen liggen tussen de 500 en de 1200 euro. Het verschil zit hem vaak in de functies van het apparaat. In sommige gevallen kun je het hoortoestel voor een gedeelte laten betalen door de zorgverzekering. Het is dan wel zo dat de gehoorschade minimaal 35 decibel moet zijn. Hiervoor moet je dus een hoortest laten uitvoeren door een audicien zodat je precies weet hoeveel decibel de schade is. Dit advies is ook nodig voor de declaratie. Wanneer je alleen basis verzekerd bent bij de zorgverzekeraar, wordt 75% van de kosten vergoed van het hoorapparaat. Wanneer je dus eigenlijk al weet dat je een hoorapparaat nodig hebt, kun je er het beste voor kiezen om je hier aanvullend voor te laten verzekeren. In dat geval kan het zijn dat 100% vergoed wordt en er dus geen eigen bijdrage betaald hoeft te worden. Hiervoor kun je het beste even kijken in de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar. Dit kan namelijk per zorgverzekeraar verschillen. De 75% uit de basisverzekering niet. Dit is bij elke verzekeraar gelijk.

Fitness in Roermond

Sta jij op het punt om te gaan sporten, maar weet je niet zo goed welke sport je moet oppakken? Dan is het aan te raden om te kijken naar Fitness in Roermond. Als je kiest voor fitnessen, dan weet je zeker dat je kiest voor een sport waarbij je goed je spieren traint en daarnaast ook werkt aan je gezondheid. Dit is natuurlijk erg fijn. In dit artikel zal er stilgestaan worden bij alle mogelijkheden als het gaat om fitnessen.

Kijk eerst naar jouw persoonlijke doelstelling

Het is echt aan te raden om te kijken naar jouw persoonlijke doelstelling. Je kunt de betreffende doelstelling het beste beoordelen door eerst een BMI-meting uit te voeren. BMI staat voor body-mass index. Hierbij wordt je lengte vergeleken met je gewicht. Op basis hiervan wordt bepaald of je overgewicht of ondergewicht hebt. Hiermee kun je dus kijken wat voor schema je nodig hebt. Mocht je willen afvallen, dan zijn de oefeningen weer anders dan als je spiermassa wilt opbouwen. Het is daarom zeker aan te raden om dit voor de eerste les te laten meten door een specialist. Op deze manier kan je alles uit fitness in Roermond halen.

Je kunt zelf bepalen wanneer je gaat

Als je wilt sporten, dan is het natuurlijk niet prettig om continue afhankelijk te zijn van trainingstijden. Als je kiest voor fitness in Roermond, dan weet je zeker dat je zelf jouw tijden kunt bepalen. Dit is natuurlijk heerlijk, want hierbij hoef je geen rekening te houden met andere. Daarnaast kun je ook met vrienden sporten, je kunt elkaar dan motiveren om optimale prestaties te leveren.

Spiermassa aanmaken

Spiermassa generen is het voor veel mensen de belangrijkste reden om naar de sportschool te gaan. Het is natuurlijk belangrijk dat je lichaam er goed uit ziet. Definitie in je spieren is eerder zichtbaar als je meer spieren hebt. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan is het zeker aan te raden om contact op te nemen met een specialist zoals een sportschool in Roermond. Hierbij weet je zeker dat je alles uit de kast haalt om de beste resultaten te behalen. Als je alles op eigen houtje doet, dan weet je natuurlijk niet of je het goed doet. Laat je vooral informeren door een specialist die jarenlang ervaring heeft. Bij de meeste sportscholen krijg je een schema dat op maat gemaakt wordt om jouw doelstellingen te behalen.

Wil je echt tot het maximale gaan?

Wil jij echt tot het maximale gaan om je resultaten te behalen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een personal trainer. Als je kiest voor een personal trainer, dan word je continu getriggerd om het beste uit jezelf te halen. Dit is natuurlijk erg prettig, want hierbij heb je een stok achter de deur. De betreffende trainer heeft jarenlange ervaring waardoor je zeker weet dat het beste resultaat wordt behaald. Wil je echt het beste resultaat behalen, dan moet je zeker kiezen voor een personal trainer.

Valt een behandeling van Nekhernia in de zorgverzekering?

Een nekhernia behandeling is een proces dat vrij langdurig kan zijn. Een nekhernia kan verschillende oorzaken hebben. Vaak is het echter wel zo dat zesde of zevende nekwervel bekneld raakt door uitdroging van de wervelschijven. Dit kan resulteren in pijn in lichaamsdelen die je niet zo snel in verband brengt met nekklachten. Heb je bijvoorbeeld last van je arm of je hand, dan kan de oorzaak hiervan wel eens in je nek liggen. Het kan dan een ontsteking zijn, maar het is ook goed mogelijk dat een nekhernia de oorzaak van de klachten is. Een nekhernia kan ook veroorzaakt worden door een overbelasting van de nekspieren. In dit artikel bespreken we samen met experts van zorgverzekeringcentrum.nl een aantal mogelijkheden rondom deze complicatie.

Nekhernia behandeling

Dit kan bijvoorbeeld op het werk of tijdens het sporten gebeuren. Klachten als RSI en een nekhernia gaan ook wel vaak samen. Tenslotte kan een hernia in de nek ook veroorzaakt worden door een ongeluk. Een nekhernia kan een vervelende klacht zijn die soms moeilijk te constateren is door een huisarts. Daardoor lopen mensen met dergelijke klachten wel eens te lang hiermee door, waardoor ernstig letsel kan ontstaan. Over een nekhernia moet niet te licht gedacht worden. Hoewel de klachten in het begin vaag kunnen lijken en door anderen mogelijk opgevat worden als ‘gezeur’, kan een nekhernia erg vervelend zijn en veel pijn opleveren. Daarnaast kunnen de klachten lang aanhouden en duurt een nekhernia behandeling soms wel weken tot enkele maanden. Een hernia aan de nek kan op verschillende manier behandeld worden. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een nekhernia behandeling halskraag of een nekhernia behandeling fysiotherapie. Eventueel gaat de behandeling samen met een operatie en het gebruik van medicijnen.

Halskraag

Een van de manieren om een hernia aan de nek te behandelen is een nekhernia behandeling halskraag. In principe gaat een nekhernia vanzelf over. Het advies van de arts is vaak zoveel mogelijk rust nemen. Een hernia aan de nek is echter erg pijnlijk en daarom zijn er verschillende hulpmiddelen om het genezingsproces wat te versnellen. Onlangs is uit onafhankelijk onderzoek gebleken dat bij een nekhernia een halskraag leidt tot het snelste resultaat en dus het meest effectief is in de vermindering van de klachten. In combinatie met veel rust en fysiotherapie is een halskraag een van de meest toegepaste methodes om een nekhernia tegen te gaan.
Zorgverzekering vergelijken via zorgverzekeringcentrum.nl
Het is belangrijk dat je beschikt over een goede en uitgebreide zorgverzekering. Zeker met het oog op aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie. Via de zorgpolis vergelijker www.zorgverzekeringcentrum.nl kun je snel en eenvoudig de beste zorgverzekeraars met elkaar vergelijken op basis van voorwaarden, aanvullende pakketten, reviews en natuurlijk prijs. Je kunt gebruik maken van collectieve kortingen of online voordeel bij direct afsluiten.

Hernia operatie

Een nekhernia operatie is in sommige gevallen nodig. Een nekhernia behandeling kan er voor zorgen dat een patiënt volledig hersteld, maar soms is een behandeling niet effectief genoeg en volgt er een nekhernia operatie. Een operatie is gelukkig lang niet altijd nodig. Ongeveer acht of de tien behandelingen, eventueel gevolgd door fysiotherapie, zijn succesvol. Toch worden er toch nog een ruime 10.000 nekhernia operaties uitgevoerd per jaar. Er wordt niet zomaar besloten tot een operatie bij een nekhernia. Dit wordt wel gedaan als de klachten te lang aanhouden of als de patiënt dusdanig veel last heeft van de klachten dat normaal functioneren niet meer mogelijk is. Er zijn verschillende soorten nekhernia operaties. De meeste operaties worden via de voorzijde gedaan. Er wordt dan een snee gemaakt in de hals, aan de linker- of rechterkant. Soms wordt de operatie ook via de achterzijde uitgevoerd. Dit wordt dan via de nek gedaan.

Belangrijk bij uitvalsverschijnselen

Een nekhernia operatie is vooral nodig als een nekhernia leidt tot uitvalsverschijnselen van bepaalde spiergroepen. De hernia beklemt dan is ernstige mate de zenuwen in de nek af waardoor bepaalde lichaamsdelen niet meer goed functioneren. Een nekhernia operatie gecombineerd met pijnstillers en mogelijk fysiotherapie kan dan uitkomst bieden. Een nekhernia wordt bij een operatie altijd van voren benaderd, ongeacht of de klachten aan de linker- of rechterkant van de nek zitten. De patiënt ligt bij de operatie op de rug en met het gezicht naar boven en wordt onder algehele narcose gebracht. Een wordt een snede aan de rechterkant van de hals gemaakt en vervolgens wordt de beschadigde of uitpuilende tussenwervelschijf, die de klachten veroorzaakt, operatief verwijderd. Er moet hierbij zeer nauwkeurig gewerkt worden om andere spieren, bloedvaten en andere structuren in de hals niet te beschadigen.

Sneller herstellen bij een operatie

De meeste operaties zijn heel zwaar, het zijn werkelijk aanslagen op je lichaam wat veel energie kost. Toch is er veel wat je zelf kan doen om het hele proces te helpen, zowel voor, tijdens als na de operatie. Je conditie is namelijk heel belangrijk, hoe fitter je het ziekenhuis in gaat hoe beter je eruit komt.

De voorbereiding

Het is belangrijk om zoveel mogelijk te bewegen als voorbereiding voor een operatie, er zijn ziekenhuizen waar patiënten als voorbereiding meerdere keren per week naar een fysiotherapeut gaan om te werken aan hun kracht en conditie. Vaak blijkt dat deze patiënten hierdoor minder complicaties kregen. Als het ziekenhuis dit niet aanbiedt is er ook veel wat jezelf kan doen, probeer veel te wandelen of te fietsen of maak zelf een afspraak bij een fysiotherapeut. Probeer tot op de dag van de operatie te blijven bewegen, door één hele dag in bed te liggen kun je al veel spiermassa kwijtraken. Goede voeding is ook belangrijk, door ondervoeding raak je spiermassa en gewicht kwijt, waardoor je langzamer zal herstellen na een operatie. Ook loop je hierdoor meer kans op complicaties en infecties, dat wil je ook niet. Een belangrijke voedingsstof is eiwit, deze helpt je lichaam de spier in conditie te houden en zorgen voor een snellere genezing van de wonden.

Wat moet je doen na de operatie?

Na de operatie is het zaak om zo snel mogelijk weer wat te gaan bewegen om de spieren weer te activeren. Er zijn meerdere dingen die je kan doen, probeer zo snel mogelijk zelfstandig weer overeind te komen en zelfstandig naar de WC te gaan. Blijf als het mogelijk is ook niet de hele dag in bed liggen, maar probeer rechtop te zitten en probeer meerdere keren per dag een rondje te lopen. Ook de voeding is weer hierbij weer belangrijk, de juiste voedingsstoffen zijn belangrijk om sneller te herstellen en aan te komen. Als veel eten niet lukt, deel het dan op in kleinere maaltijden. Waarschuw ook de dokter als het echt niet lukt en als je juist gewicht verliest.

Meer nazorg

Een verblijf in het ziekenhuis kost het ziekenhuis ook veel geld, waarschijnlijk zullen ze proberen zo snel mogelijk jouw bed weer vrij te krijgen. Het kan echter zo zijn dat je nog meer nazorg nodig hebt en dat dit thuis niet mogelijk is. Voor deze situaties kan je gebruik maken van een herstellingsoord of zorghotel. Hierbij krijg je alle benodigde zorg na de operatie om goed te kunnen herstellen, vaak hebben zorghotels een eigen team van artsen met allerlei medische specialismen.

Last van myoom symptomen?

Een myoom wordt ook wel vleesboom, leiomyoom of fibroom genoemd . Het zijn goedaardige gezwellen van de baarmoeder. Het komt vaak voor tijdens vruchtbare jaren van de vrouw. Er zijn ongeveer drie op de vier vrouwen die vleesbomen ontwikkelen in hun leven, alleen zijn de meeste zich daar niet bewust van omdat ze vaak geen klachten veroorzaken. Een arts kan de myomen dan ontdekken tijdens een bekkenonderzoek of prenatale echografie.

Ook heb je verschillende soorten myomen, dit is afhankelijk van de plek:

 • Gesteelde myomen: Dit bevindt zich op een steeltje in of buiten de baarmoeder.
 • Submuceuze myomen: Dit bevindt zich aan de binnenkant van de spierwand van de baarmoeder
 • Intramurale myomen: Bevindt zich in het spierweefsel van de baarmoeder
 • Subsereuze myomen: Dit bevindt zich in de buitenwand van de baarmoeder.

De meest voorkomende symptomen

Normaal gesproken veroorzaken myomen geen klachten doordat de meeste vrouwen zich er niet bewust van zijn. De meest voorkomende vleesboom symptomen die kunnen optreden bij een myoom zijn:

 • Overvloedig menstrueel bloedverlies
 • Een langdurig menstruatiecyclus (van zeven dagen of meer)
 • Druk of pijn op het bekken
 • Een zwelling in het bekkengebied
 • Buikpijn
 • Druk op de blaas
 • Vergrote buik
 • Vaak plassen
 • Moeite met legen van de blaas
 • Pijn in de onderrug
 • Klachten van pijn bij het vrijen en/ of bloedverlies

Zijn myomen gevaarlijk?

Over het algemeen zijn myomen niet gevaarlijk. Wel kunnen ze verschillende myoom symptomen geven. Een myoom kan er ook voor zorgen dat je minder makkelijk zwanger raakt doordat het de innesteling van een eicel kan bemoeilijken. Nu is het niet exact duidelijk waardoor myomen ontstaan. Toch spelen de hormonen een rol: hoe hoger het hormoonniveau, hoe sneller ze groeien. oestrogeen en progesteron, twee hormonen die de ontwikkeling van het baarmoederslijmvlies stimuleren tijdens elke menstruatiecyclus als voorbereiding op de zwangerschap, blijken de groei van myomen bevorderen. Myomen bevatten meer oestrogeen en progesteronreceptoren dan normale baarmoeder spiercellen. Myomen krimpen weer in de menopauze en/of als je anti hormonale medicijnen gebruikt.

Zorgverzekering voor studenten

Als je in Nederland woont is het verplicht om als student een zorgverzekering te hebben.
Het is voor jou als student dus ook van belang dat je een geldige zorgverzekering hebt.
Een zorgverzekering zorgt er namelijk voor dat kosten van bijvoorbeeld het ziekenhuis, de huisarts en apotheek gedekt worden. Het basispakket wordt vastgesteld door de Rijksoverheid zodat geen enkele verzekeraar hier vanaf kan wijken en zodat elke verzekeraar de plicht heeft je de zelfde basis principes aan te bieden.

In Nederland kun je naast de basiszorgverzekering ook nog een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Het afsluiten van een basiszorgverzekering is verplicht hoewel het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering niet verplicht is. Een aanvullende zorgverzekering zorgt wel voor een optimale dekking.
De aanvullende zorgverzekering is niet aan regels verbonden, dus in dit gebied bepaalt de verzekeraar zelf wat de inhoud is van het aanvullende packet dat jou als verzekerde aangeboden kan worden. Ook bieden verzekeraars verschillende pakketten aan die je aanvullend kunt verzekeren. Daarom is het handig om voor jezelf uit te zoeken welk pakket het beste bij je past. Als jouw tandarts je bijvoorbeeld elk half jaar het positieve advies geeft dat je een goed en stevig gebit hebt, dan is het waarschijnlijk in jou geval niet nodig om een aanvullend pakket af te sluiten met een tandarts of dergelijken. Dit kost je tenslotte alleen maar meer geld.

Als je gaat studeren of stage gaat lopen in het buitenland, dus tijdelijk verblijft in het buitenland, dan is je Nederlandse zorgverzekering gewoon geldig.
Wel gelden er in het buitenland andere maatstaven, hierdoor krijg je sommige medische kosten niet vergoed in het buitenland, die je in Nederland wel vergoed zou krijgen.
Hier moet je dus goed onderzoek naar doen voor je vertrekt. Spoedeisende hulp krijg je altijd vergoed.

Rugpijn door kraakbeenverlies en wat je eraan kan doen

Een veel voorkomende oorzaak van rugpijn is slijtage van het kraakbeen dat zich in de wervelkolom bevindt. De term die wordt gebruikt voor kraakbeenverlies in je gewrichten en je wervelkolom is artrose. Doordat het kraakbeen dat tussen de rugwervels zit slijt, gaat bewegen minder soepel en doet het meer pijn. Het kraakbeen zorgt er namelijk voor dat de bewegingen in je gewrichten en wervels soepel zijn, en de stroefheid die je zeker op oudere leeftijd vaak kan voelen bij het bewegen is het resultaat van je botten die door een gebrek aan kraakbeen vaster zitten. In de gewrichten kan dit ertoe leiden dat je botten meer langs elkaar kunnen gaan schuren, omdat het kraakbeen wat tussen de botten zat is versleten. Dit leidt dus tot enorme pijn bij het bewegen.

De oorzaken

Doordat het pijnlijker wordt om goed te bewegen, wordt het vaak ook moeilijker om wat aan de vastheid te doen. Gebrek aan beweging helpt uiteraard niet tegen het verouderingsproces van de wervels en gewrichten. En het helpt eigenlijk ook niet tegen veroudering in het algemeen. Het is daarom wijs om je kraakbeen te helpen en om te proberen er iets aan te doen.

Het slijten van het kraakbeen heeft verschillende oorzaken. Veroudering is de voornaamste oorzaak, maar ook hangt het samen met je voeding en met wat je gewrichten in je dagelijks leven te voorduren hebben. Beoefenaars van meer fysieke beroepen hebben vaak eerder last van artrose in bepaalde gewrichten waar in hun werk vaak veel druk op komt. Maar ook mensen met werk waarbij veel computergebruik hoort, kunnen last krijgen van hun rugwervels als ze bijvoorbeeld elke dag langdurig in een onjuiste houding achter hun bureau zitten.

Supplementen

Bij het onderhoud of herstel van je kraakbeen kunnen supplementen goed helpen. Of je nu in beginnende mate last heb van rugpijn of gewrichtspijn, of dat je al artrose-klachten hebt en plekken waar het kraakbeen al ver is versleten. Onderzoek toont aan dat o.a. de supplementen glucosamine en chondroïtine, wat twee bouwstoffen zijn voor kraakbeen, de last in je gewrichten kunnen verlagen. Het zijn supplementen die goed worden opgenomen door het lichaam, en je gewrichten en wervels goed kunnen bereiken. Glucosamine en chondroïtine zijn gemakkelijk online te bestellen. Zeker voor ouderen zijn deze supplementen aan te raden bij gewrichtspijn, ze geven echter geen garantie dat alle pijn geheel zal verdwijnen.

Waarom een toiletkrukje?

Het kopen van een toiletkrukje helpt voor een gezondere stoelgang, makkelijker toiletteren en het voorkomen/tegengaan van darmklachten. Wil jij gezonder toilletteren en de voordelen ervan ervaren? Bestel dan een toiletkrukje. Hieronder geven wij meer informatie over toiletkrukjes.

Wat is een toiletkrukje?

Het woord toiletkrukje zegt het eigenlijk al. Het is een krukje voor op het toilet waarmee je gezonder kunt toiletteren. Hierdoor verbetert je stoelgang en worden darmklachten voorkomen en genezen.  Een toiletkrukje is ontworpen voor een optimale houding tijdens het toiletteren. Daarnaast is het wc krukje gemakkelijk schoon te houden en biedt het extra grip. Een toiletkruk heeft ook nog eens een stijlvol design.

Voor wie is een toiletkrukje geschikt?

Waarschijnlijk denk je; ik heb geen darmklachten, dus is een toiletkrukje voor mij niet nodig. Echter is dat niet het geval. Een toiletkruk helpt zowel mensen zonder darmklachten, als mensen met darmklachten. De gezonde houding tijdens het toiletteren is voor iedereen belangrijk.

Wanneer je geen last hebt van darmklachten kan het gebruiken van een krukje toekomstige klahcten voorkomen. Daarnaast hoef je minder kracht te zetten tijdens het toiletteren, hierdoor zal je stoelgang verbeteren. Toiletteren metwc krukje is voor iedereen gezonder!

Voor mensen met darmklachten kan een toiletkrukje veel betekenen. Het gebruik van een toiletkrukje wordt door artsen aanbevolen, het gebruik ervan kan namelijk klachten voorkomen en genezen. Een krukje helpt onder andere bij: aambeiden, obstipatie, opgeblazen gevoel, moeilijk toiletteren en darmklachten.

Hoe gebruik ik een toiletkruk?

Op een normaal toilet zonder krukje zit je in een verkeerder zithouding waarbij de darmen lichtelijk geblokkeerd worden, hierdoor is het (soms) nodig om meer kracht te zetten. Je kan je natuurlijk voorstellen dat dit niet gezond is. Op het moment dat je een toiletkrukje gebruikt neem je direct een andere zithouding aan tijdens het toiletteren. Hierbij worden je darmen opengesteld, waardoor je gemakkelijk je behoeften op een gezonde manier kunt doen. Door je voeten op het toiletkrukje te zetten neem je direct de juiste houding aan.

Toiletkrukje kopen? Doe het online!

Het kopen van een toiletkrukje kan gemakkelijk en snel via internet. Bijvoorbeeld op toiletkrukjes.nl, dé expert op het gebied van toiletkrukjes. Online kopen zorgt ervoor dat je niet meer de deur uit hoeft en dat het toiletkrukje binnen enkele dagen aan huis wordt bezorgd. Ideaal!

Kan een chiropractor een hernia behandelen?

Op het moment dat je last hebt van een hernia wil je natuurlijk zo snel mogelijk van de klachten af. Of in ieder geval vermindering van de pijn. De vraag is vaak: kan een chiropractor een hernia behandelen?

Wij geven je in dit artikel antwoord op deze vraag. Allereerst vertellen we je wat over de hernia. Een hernia is een uitstulping van een tussenwervelschijf die op een zenuw kan drukken wat voor pijn zorgt.

Medicijnen bij een hernia

De pijn van een hernia kan erg pijnlijk en vervelend zijn, om dit tegen te gaan kan je pijnstillers gebruiken om het draaglijker te maken. Op het moment dat je last hebt van een erg pijnlijke hernia kan je vaak niet anders dan kiezen voor pijnstillers. Deze zorgen ervoor dat je pijn minder wordt en daardoor soepeler kan blijven bewegen. De pijnstilling die je voorgeschreven krijgt ligt af van de klachten. En wat de huisarts adviseert.

Zo kan paracetamol of een tramadol bij lichte pijn voldoende helpen, maar meestal moet er bij een hernia gekeken worden naar NSAID’s, zoals diclofenac, ibuprofen enzovoort. Voordat je deze medicijnen gaat gebruiken is het sterk aangeraden om advies te vragen bij de huisarts.Wanneer je erg veel pijn hebt bij een hernia is het soms noodzakelijk om morfine te gebruiken. Soms zelfs naast de andere pijnstillers zoals Paracetamol of NSAID. Het gebruiken van pijnstillers moet altijd in overleg met de huisarts zodat je weer wat het beste voor jou werkt zonder risico’s. Ook is het belangrijk om samen met de huisarts of specialisten te kijken naar een oplossing om de hernia te verhelpen of draaglijker te maken. Bijvoorbeeld een chiropractor kan je hier goed bij helpen.

 

Kan een chiropractor een hernia behandelen?

Ja zeker, een chiropractor kan de druk op de zenuw verminderen om op deze manier de pijn te verminderen. Dit kan ook met pijnstillers, informeer hierna bij een apotheek. Echter kan een chiropractor de hernia zelf niet verhelpen. Wij adviseren om een persoonlijk gesprek met een chiropractor bij jou in de buurt op te nemen om zo samen te kijken naar een behandelplan op maat. Ook kan je op het internet zoeken naar meer informatie en behandeltechnieken bij een hernia. Verdiep je in de mogelijkheden en bespreek het met een specialist. Ook op onderstaande bronwebsite vind je veel informatie over chiropractie.

Bron: https://www.chiropractie4life.nl

 

Hoe kan je het beste je bikinilijn ontharen?

Wat zijn de mogelijkheden om je bikinilijn te ontharen? Kies de optie die het beste bij jou, je huid en je budget past!

 

Kies de beste methode

Eén ding is zeker: dat haar moet weg. Maar, wat is nu de beste manier voor jou? Je bikinilijn ontharen is het meest kwetsbaar ten opzichte van de andere lichaamsgedeelten die geschoren worden. Een aantal methodes zijn bij bijvoorbeeld bij een gevoelige huid niet gunstig en kunnen voor de nodige gevolgen zorgen. Daarom is het belangrijk om goed weten welke methode je kan gebruiken, voordat je met een rode huid of bultjes rondloopt.

 

Methodes voor bikinilijn ontharen

De methode waarbij je bikinilijn ontharen het makkelijkst gaat, is scheren. Het is goedkoop en er is weinig budget voor nodig. Daarbij komen de haartjes wel snel terug, dus moet wel goed bijgehouden worden. Ontharingscrèmes werken ook goed voor het bikinilijn ontharen. Er is keuze tussen verschillende crèmes, dus test van tevoren welke voor jou het beste is in het geval van een gevoelige huid om allergische reacties te voorkomen.

 

Ook harsen is een populaire, doch pijnlijke, methode. Het zorgt er wel voor dat de haartjes lang wegblijven. Ook hierbij moet weer opgelet worden in verband met een gevoelige huid. Voor zekerheid kan er het beste naar een salon gegaan worden. De lasermethode qua bikinilijn ontharen het meest permanent. Daarentegen kan het pijnlijk zijn en vereist het meer budget dan bij andere methodes. Tegenwoordig zijn er ook nieuwe methodes op de markt, die middels pads het bikinlijn ontharen pijnlozer en makkelijker maken.

 

Het bikinilijn ontharen voor jou

Bepaal welke methode voor het ontharen van je bikinilijn het beste voor jou is! Lees je in over de methodes en kies de methode die jouw bikinilijn het beste onthaart!